^ Góra strony
Biuletyn Informacji Publicznej  
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 

Zaloguj

Śląskie Aktualności Rolnicze 2019

"PERŁY" 2021 z województwa śląskiego

NKD

hekele1

22 września br. obradowała Kapituła Krajowa Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”.  Z województwa śląskiego tegoroczne „PERŁY” otrzymują produkty:

  1. Pstrąg górski - Specjalistyczne Gospodarstwo Rybackie „Nałęże” Artur Bylok
  2. Chleb żytni na zakwasie - Ryszard Halabowski Gospodarstwo Rolne
  3. Piernik do moczki - „Cukiernia Meisel” F.P.H.U. Lucjan Meisel
  4. Bołla - Maria Mańka - KGW Popielów - Radziejów

oraz potrawy:

  1. Hekele (hekerle) i kluski kładzione ze smażoną cebulką i boczkiem  - KGW w Bujakowie
  2. Garnuszek górniczy -  KGW Popielów - Radziejów

Nagrody zostaną wręczone podczas Wielkiego Finału Konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów  - 3 października  br. (niedziela) na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich. Laureatom gratulujemy!
hekele

 

This site uses encryption for transmitting your passwords. ratmilwebsolutions.com