^ Góra strony
Biuletyn Informacji Publicznej  
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 

Zaloguj

Śląskie Aktualności Rolnicze 2019

Inkubator kuchenny - zaproszenie na wyjazd studyjny

Inkubator kuchenny jako innowacyjne wsparcie małego przetwórstwa- wyjazd studyjny

 

SIR LOGOtyp

 

Śląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Częstochowie zaprasza rolników, lokalnych przetwórców produktów rolnych, przedstawicieli LGD oraz doradców rolniczych do udziału w wyjeździe studyjnym pn. ”Inkubator kuchenny jako innowacyjne wsparcie małego przetwórstwa”.

 

Głównym celem operacji jest podniesienie poziomu wiedzy uczestników w zakresie możliwości sprzedaży produktów przetworzonych przez rolników, zasad zakładania i funkcjonowania inkubatorów kuchennych oraz pokazanie dobrej praktyki w zakresie wdrażania innowacyjnego rozwiązania dla producentów lokalnych produktów rolno- spożywczych, jakim jest założenie inkubatora kuchennego na obszarach wiejskich.

 

Podczas wyjazdu studyjnego odbędziemy wizytę w funkcjonującym w Zakrzowie (gmina Stryszów, pow. wadowicki) inkubatorze kuchennym. Inkubator kuchenny, zwany również inkubatorem przetwórstwa lokalnego, jest miejscem przeznaczonym dla drobnych przetwórców produktów rolnych, firm cateringowych oraz rolników, którzy mogą przygotować i przetwarzać swoje produkty w dobrze wyposażonych i przygotowanych do tego celu, zgodnie z obowiązującymi przepisami, pomieszczeniach. Pozwala to drobnym przetwórcom spełniać wszelkie wymogi sanitarne nie inwestując własnych środków w urządzenia gastronomiczne, które będą wypożyczać w inkubatorze kuchennym i dzięki temu znacząco obniżą koszty wytworzenia swoich produktów. Inkubatory oferują także pomoc w zakresie merytorycznym związanych z przetwórstwem i marketingiem wyrobów rolno-spożywczych, jak również ogólną pomoc dla osób rozpoczynających działalność gospodarczą.

 

Wyjazd studyjny odbędzie się w dniu 18 października 2016 roku (tj. wtorek).

Szczegółowy program wyjazdu znajduje się tutaj.

 

Uczestnictwo w wyjeździe studyjnym jest całkowicie bezpłatne. Organizator pokrywa koszty transportu, ubezpieczenia uczestników, wyżywienia, materiałów szkoleniowych oraz zajęć dydaktycznych w inkubatorze.

 

Rekrutacja na wyjazd studyjny odbywa się elektronicznie za pomocą formularza zgłoszeniowego, który należy poprawie wypełnić i nadesłać na adres mailowy: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. w formie skanu lub zdjęcia.

 

Formularze zgłoszeniowe, które zostały niekompletnie wypełnione lub bez oryginalnego podpisu nie będą brane pod uwagę.

 

Termin przyjmowania zgłoszeń upływa w dniu 11.10.2016 r.

 

Zainteresowane osoby prosimy o kontakt z p. Renatą Rosiek – tel. 34 377 01 19, e- mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..

 

O przyjęciu na listę uczestników decydować będzie spełnienie kryteriów uczestnictwa, kolejność zgłoszeń oraz ostateczna decyzja organizatora.

 

 

Serdecznie zapraszamy !!!

 

 

Wyjazd realizowany jest w ramach Planu Operacyjnego Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich na lata 2016-2017 w zakresie Sieci na rzecz innowacji w rolnictwie i na obszarach wiejskich.

 

loga napis sir Robert

This site uses encryption for transmitting your passwords. ratmilwebsolutions.com