^ Góra strony
Biuletyn Informacji Publicznej  
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 

Zaloguj

XLII Dni Otwartych Drzwi

Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie prowadzi rekrutację również na kierunek dedykowany mieszkańcom terenów wiejskich

Uzyskasz kwalifikacje rolnicze 002

Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie do 13 września 2021 roku prowadzi rekrutację na studia. Wśród wielu nowych kierunków studiów uruchomionych w tym roku akademickim znajduje się m.in. Produkcja i marketing żywności - kierunek adresowany do kandydatów pochodzących z terenów wiejskich.

Ukończysz Produkcję i marketing żywności - uzyskasz kwalifikacje rolnicze!

Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie zaprasza kandydatów do studiowania na nowym kierunku - produkcja i marketing żywności (studia I stopnia, zakończone uzyskaniem tytułu inżyniera, trwają 7 semestrów, kształcenie odbywa się na studiach stacjonarnych i niestacjonarnych).

Celem kształcenia na kierunku produkcja i marketing żywności, studia I stopnia o profilu praktycznym, jest przygotowanie specjalistów posiadających wiedzę i umiejętności z zakresu produkcji i przetwarzania żywności oraz marketingu produktów rolno-spożywczych, zarządzania rolnictwem w fazie przetwórstwa, przechowalnictwa oraz dystrybucji, specjalistów wyposażonych w kompetencje łączące specjalistę z technologii żywności ze specjalistą ds. marketingu.

Program kształcenia kładzie nacisk na wykształcenie umiejętności praktycznych, które przygotowują do pracy w różnych w sektorach gospodarki i instytucjach związanych z produkcją żywności i jej zbytem. Praktyczny charakter studiów pozwoli na zdobycie umiejętności, które przygotowują do podjęcia pracy w zakresie produkcji surowców spożywczych, przetwarzania, utrwalania, przechowywania i kontroli jakości żywności oraz jej dystrybucji, a także ułatwiających uruchomienie własnej działalności gospodarczej np. w zakresie przetwarzania i zbytu żywności.

Po ukończeniu studiów produkcja i marketing żywności, absolwent uzyskuje kwalifikacje rolnika. Program studiów, opracowany we współpracy z przedstawicielami biznesu, zaprojektowany jest w sposób gwarantujący wykształcenie wszechstronnie przygotowanych specjalistów, którzy będą posiadali kompetencje umożliwiające im dynamiczne wejście na rynek pracy i objęcie funkcji liderów zespołów zadaniowych i kierowniczych w krajowych przedsiębiorstwach z branży szeroko pojętego sektora rolniczego. Więcej informacji o kierunku na platformie rekrutacyjnej Uniwersytetu: https://rekrutacja.ujd.edu.pl/pl/offer/2021Z/programme/07-PMZ-I/?from=field:07-PMZ

Przypomnijmy, że rekrutacja na wszystkie kierunki studiów w Uniwersytecie trwa do 13 września 2021 roku. Uczelnia uruchomiła w roku akademickim 2020/2021 oprócz produkcji i marketingu żywności, jeszcze inne, nowe i atrakcyjne kierunki studiów. Wśród nowości znajdują się także:

- psychologia, jednolite studia magisterskie o profilu praktycznym,
- informatyka, studia II stopnia,
- pielęgniarstwo, studia II stopnia,
- iberoznawstwo, studia II stopnia.

Rekrutacja na studia odbywa się poprzez stronę internetową Uniwersytetu: https://rekrutacja.ujd.edu.pl/pl/

 

This site uses encryption for transmitting your passwords. ratmilwebsolutions.com