^ Góra strony
Biuletyn Informacji Publicznej  
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 

Zaloguj

Śląskie Aktualności Rolnicze 2019

Cykl szkoleń: Rozwój systemu marketingu bezpośredniego

IMG 6394

Śląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Częstochowie, w ramach umowy z CDR Brwinów O/ Kraków, w okresie od 20 - 24 października, organizuje cykl trzech  2-dniowych szkoleń  z zakresu rozwoju systemu marketingu bezpośredniego. Szkolenia przeznaczone są dla rolników i przedsiębiorców  rolnych zainteresowanych sprzedażą bezpośrednią.

Szkolenie podzielilismy na 3 GRUPY w celu ułatwienia kontaktów z organiatorami. Liczba miejsc jest ograniczona, o uczestnictwie decyduje kolejność zgłoszenia. Udział w szkoleniu jest bezpłatny. Poniżej zamieszczamy przykładowy program szkolenia. Rozpczęcie szkolenia w pierwszym dniu, bez  względu na grupę, o godz. 9.30.

 

Grupa I - teren działania O/ Mikołów  ( 20-21.X ) - R.Sroka - tel. 515 - 275 - 947

Grupa II - SODR Częstochowa  ( 21-22.X ) - B.Fąfera - tel. 515-275 -946

 

część teoretyczna dla Grupy I i II:

Ośrodek Wypoczynkowy
"ORLE GNIAZDO HUCISKO"
Hucisko, ul. Orle Gniazdo 20
42-421 Włodowice

warsztaty:

Grupa I - Targowisko "Żabki" w Zawierciu

Grupa II - Targowisko w Żarkach

 

 

Grupa III - teren działania O/ Bielsko Biała ( 23-24 .X ) - A.Zoń -  tel. 33 / 827-34-50

 

część teoretyczna dla Grupy III:

OŚRODEK KARINA,

ul . Bukowa 16 b ,

43-460 Wisła

warsztaty: Targowisko Miejskie w Ustroniu

 

 

Przykładowy program szkolenia

 

Data

Godziny

Temat zajęć

1

dzień

9:30-10:30

Przyjazd uczestników, rejestracja

10:30-10:45

Otwarcie szkolenia

10:45-12:15

Ogólne zasady prowadzenia gospodarstwa produkcyjnego. Elementy marketingu w produkcyjnym gospodarstwie rolnym

12:15-13:45

Dystrybucja i sprzedaż produktów rolno-spożywczych

13:45-14:30

Obiad

14:30-15:15

Promocja produktów rolno-spożywczych , ekspozycja w miejscu sprzedaży i kalkulacja cen

15:15-16:00

Obsługa klienta i techniki sprzedaży produktów rolno-spożywczych

16:00-16:15

Przerwa kawowa

16:15-17:45

Przykłady zastosowania sprzedaży bezpośredniej na rynku krajowym i rynkach zagranicznych.

17:45-18:30

Kolacja

2

dzień

8:00-8:45

Śniadanie

8:45-9:00

Przejazd na Targowisko

9:00-11:15

Warsztaty na Targowisku : Dystrybucja i sprzedaż produktów rolno-spożywczych. Przykłady zastosowania sprzedaży bezpośredniej

(kanały dystrybucji, charakterystyka form sprzedaży bezpośredniej, rola i specyfika sprzedaży na targowiskach)

11:15-11:30

Przerwa kawowa

11:30-15:15

Warsztaty na Targowisku : Promocja, cena i obsługa klienta w sprzedaży produktów rolno-spożywczych. Przykłady zastosowania sprzedaży bezpośredniej

(podstawowe narzędzia promocji, budowanie marki produktów, merchandising i zasady ekspozycji, podstawy kalkulacji cen, marży i prezentacji cen miejscu sprzedaży, ogólne zasady negocjacji handlowych i obsługi klienta najczęściej stosowane techniki sprzedaży)

15:15-16:00

Obiad i zakończenie szkolenia

 

Zapraszamy do wzięcia udziału w szkoleniach.

 

This site uses encryption for transmitting your passwords. ratmilwebsolutions.com