^ Góra strony
Biuletyn Informacji Publicznej  
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 

Zaloguj

"Akademia produkcji prosiąt" dla hodowców i producentów trzody chlewnej

12Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu rusza wraz z wiosennym semestrem ze specjalistycznym kursem "Akademia produkcji prosiąt". Jak podkreśla dr Janusz Wojtczak, kierownik kursu, przeznaczony jest on dla tych, którzy chcą zdobyć wszechstronne umiejętności teoretyczne i praktyczne z tego zakresu, dlatego oprócz 100 godzin wykładów przewidziane jest minimum 60 godzin zajęć praktycznych.

Kurs dedykowany jest wszystkim osobom posiadającym wykształcenie wyższe lub średnie kierunkowe (wymagane udokumentowanie) i co najmniej rok doświadczenia produkcyjnego. Zajęcia prowadzone będą w trybie weekendowym od piątku do niedzieli, nie tylko w Poznaniu, ale także jeden zjazd w Krakowie oraz dwa zjazdy w dużym gospodarstwie Inter Agri w miejscowości Zawory w województwie wielkopolskim w powiecie śremskim.

Poprowadzą je najlepsi fachowcy w branży trzody chlewnej, wśród których są między innymi profesorowie:

Zygmunt Pejsak (Uniwersytet Rolniczy w Krakowie),

Marek Świtoński (Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu),

Daniel Korniewicz (firma LNB),

Tomasz Schwarz (Uniwersytet Rolniczy w Krakowie),

Małgorzata Pomorska-Mól (Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu),

Anna Rząsa (Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu),

dr Marian Porowski z prywatnej kliniki weterynaryjnej.

Podczas zajęć poruszone zostaną między innymi zagadnienia z zakresu: genetyki, zdrowia i bioasekuracji, rozrodu, nowoczesnych technologii produkcji oraz żywienia.

 Warunkiem ukończenia kursu jest zaliczenie testu teoretycznego oraz uzyskanie pozytywnej oceny praktycznych elementów studiów.

Kurs trwa jeden semestr i kosztuje 12 tys. zł netto. Jest to cena promocyjna z 2%-procentowym rabatem.

Kolejne edycje będą kosztowały 16 tys. zł netto. Nabór chętnych odbywa się do 15 marca, a maksymalna liczba uczestników kursu ze względu na stan pandemii i wymogi sanitarne to 12 osób.

Kurs odbywa się stacjonarnie, gdyż ważna jest praktyka i zdobywanie wiedzy oraz doświadczenia bezpośrednio w specjalistycznych gospodarstwach oraz na uczelni. Obowiązuje kolejność zgłoszeń.

This site uses encryption for transmitting your passwords. ratmilwebsolutions.com