^ Góra strony
Biuletyn Informacji Publicznej  
Zaloguj

Wpisz Imię, Nazwisko i hasło

Użytkownik
hasło

Kalendarz szkoleń

Pn Wt Śr Cz Pt So N
1
2
4
7
8
9
11
14
15
21
22
27
28
29

Newsletter

Galeria

baner galeria  

Przetwórstwo - II etap szkoleń

 

 

04

Rozpoczynamy realizację II etapu szkoleń z tematu:
"PRZETWÓRSTWO NA POZIOMIE GOSPODARSTWA ROLNEGO WARUNKIEM DYWERSYFIKACJI DOCHODU RODZIN ROLNICZYCH (ZBOŻA, OWOCE, MIĘSO I MLEKO) ORAZ PODSTAWY SPRZEDAŻY BEZPOŚREDNIEJ"
Szkolenia realizowane są przez Centrum Doradztwa Rolniczego Oddział w Radomiu w konsorcjum z Krajową Radą Izb Rolniczych w ramach działania: Szkolenia zawodowe dla osób zatrudnionych w rolnictwie i leśnictwie objętego „Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013".
Głównym celem szkoleń jest przekazanie od strony praktycznej wiedzy z zakresu technologii, wymagań higienicznych, bezpieczeństwa żywności oraz wymagań prawno-administracyjnych przy zakładaniu działalności małego przetwórstwa w gospodarstwie rolnym.
Uczestnicy szkoleń biorą udział w wykładach, a następnie w warsztatach, w ramach których wytwarzają kiełbasę, ser dojrzewający, tłoczą soki owocowo – warzywne i dokonują przemiału zboża na różne rodzaje mąki.

Szkolenia prowadzone są w Centrum Doradztwa Rolniczego Oddział w Radomiu, ul. Chorzowska16/18, które posiada bazę dydaktyczną – Centrum Praktycznego Szkolenia w zakresie Małego Przetwórstwa.
Obecnie realizowany jest drugi etap szkoleń, który zamknie się w terminach:
01.01.2015r – 30.05.2015r.
Uczestnikami szkoleń mogą być osoby zatrudnione w rolnictwie lub leśnictwie
( szczegóły w załączniku : Dobór uczestników ).
Koszty uczestnictwa w szkoleniu, koszty dojazdu na szkolenie i koszty organizacyjne finansowane są z budżetu projektu.
Informacji dotyczących spraw organizacyjnych i naboru na szkolenie, dla osób z terenu województwa śląskiego ,udzielają pracownicy Śląskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Częstochowie: Beata Fąfera - tel. 34 /377-01-19, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. oraz wyznaczeni opiekunowie poszczególnych grup szkoleniowych .
Karta zgłoszeniowa, zasady doboru uczestników, harmonogram szkoleń oraz program szkolenia do pobrania na stronie www.czwa.odr.net.pl w zakładce: Przetwórstwo na poziomie gospodarstwa – II etap szkoleń