^ Góra strony
Biuletyn Informacji Publicznej  
Zaloguj

Wpisz Imię, Nazwisko i hasło

Użytkownik
hasło

Kalendarz szkoleń

Pn Wt Śr Cz Pt So N
1
2
4
5
8
9
10
13
16
17
25
27
28
29
Data : piątek, 29 czerwiec 2018
30

Newsletter

Galeria

baner galeria  

Cykl szkoleń: Rozwój systemu marketingu bezpośredniego

IMG 6394

Śląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Częstochowie, w ramach umowy z CDR Brwinów O/ Kraków, w okresie od 20 - 24 października, organizuje cykl trzech  2-dniowych szkoleń  z zakresu rozwoju systemu marketingu bezpośredniego. Szkolenia przeznaczone są dla rolników i przedsiębiorców  rolnych zainteresowanych sprzedażą bezpośrednią.

Szkolenie podzielilismy na 3 GRUPY w celu ułatwienia kontaktów z organiatorami. Liczba miejsc jest ograniczona, o uczestnictwie decyduje kolejność zgłoszenia. Udział w szkoleniu jest bezpłatny. Poniżej zamieszczamy przykładowy program szkolenia. Rozpczęcie szkolenia w pierwszym dniu, bez  względu na grupę, o godz. 9.30.

 

Grupa I - teren działania O/ Mikołów  ( 20-21.X ) - R.Sroka - tel. 515 - 275 - 947

Grupa II - SODR Częstochowa  ( 21-22.X ) - B.Fąfera - tel. 515-275 -946

 

część teoretyczna dla Grupy I i II:

Ośrodek Wypoczynkowy
"ORLE GNIAZDO HUCISKO"
Hucisko, ul. Orle Gniazdo 20
42-421 Włodowice

warsztaty:

Grupa I - Targowisko "Żabki" w Zawierciu

Grupa II - Targowisko w Żarkach

 

 

Grupa III - teren działania O/ Bielsko Biała ( 23-24 .X ) - A.Zoń -  tel. 33 / 827-34-50

 

część teoretyczna dla Grupy III:

OŚRODEK KARINA,

ul . Bukowa 16 b ,

43-460 Wisła

warsztaty: Targowisko Miejskie w Ustroniu

 

 

Przykładowy program szkolenia

 

Data

Godziny

Temat zajęć

1

dzień

9:30-10:30

Przyjazd uczestników, rejestracja

10:30-10:45

Otwarcie szkolenia

10:45-12:15

Ogólne zasady prowadzenia gospodarstwa produkcyjnego. Elementy marketingu w produkcyjnym gospodarstwie rolnym

12:15-13:45

Dystrybucja i sprzedaż produktów rolno-spożywczych

13:45-14:30

Obiad

14:30-15:15

Promocja produktów rolno-spożywczych , ekspozycja w miejscu sprzedaży i kalkulacja cen

15:15-16:00

Obsługa klienta i techniki sprzedaży produktów rolno-spożywczych

16:00-16:15

Przerwa kawowa

16:15-17:45

Przykłady zastosowania sprzedaży bezpośredniej na rynku krajowym i rynkach zagranicznych.

17:45-18:30

Kolacja

2

dzień

8:00-8:45

Śniadanie

8:45-9:00

Przejazd na Targowisko

9:00-11:15

Warsztaty na Targowisku : Dystrybucja i sprzedaż produktów rolno-spożywczych. Przykłady zastosowania sprzedaży bezpośredniej

(kanały dystrybucji, charakterystyka form sprzedaży bezpośredniej, rola i specyfika sprzedaży na targowiskach)

11:15-11:30

Przerwa kawowa

11:30-15:15

Warsztaty na Targowisku : Promocja, cena i obsługa klienta w sprzedaży produktów rolno-spożywczych. Przykłady zastosowania sprzedaży bezpośredniej

(podstawowe narzędzia promocji, budowanie marki produktów, merchandising i zasady ekspozycji, podstawy kalkulacji cen, marży i prezentacji cen miejscu sprzedaży, ogólne zasady negocjacji handlowych i obsługi klienta najczęściej stosowane techniki sprzedaży)

15:15-16:00

Obiad i zakończenie szkolenia

 

Zapraszamy do wzięcia udziału w szkoleniach.