^ Góra strony
Biuletyn Informacji Publicznej  
Zaloguj

Wpisz Imię, Nazwisko i hasło

Użytkownik
hasło

Kalendarz szkoleń

Pn Wt Śr Cz Pt So N
1
2
4
5
8
9
10
13
16
17
25
27
28
29
Data : piątek, 29 czerwiec 2018
30

Newsletter

Galeria

baner galeria  

Nagroda dla ŚODR w Częstochowie i TARGI

 Nkd logo

Kapituła Krajowa Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” przyznała Śląskiemu Ośrodkowi Doradztwa Rolniczego w Częstochowie nagrodę „ Klucz do Polskiej Spiżarni”
Nagroda jest uhonorowaniem działań wspierających promocję dziedzictwa kulinarnego regionu oraz promocję i budowę produktów regionalnych, lokalnych i tradycyjnych,

Wręczenie nagrody odbędzie się podczas Wielkiego Finału XVII edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”- 24 września 2017 w trakcie targów Smaki Regionów-Polagra Food w Poznaniu w pawilonie 11 (tzw. Iglica)

 

Targi ( 23 – 26 wrzesień 2017 ) to wielkie wydarzenie , w którym udział bierze około 200 wystawców z terenu kraju , i któremu towarzyszy wiele działań dodatkowych w tym m.in.
1. „Minipiekarnia dla dzieci, Tradycja i Smak Polskiego Pieczywa”, Organizator: Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa RP
2. Warsztaty owocowo-warzywne dla dzieci, Organizator: Stowarzyszenie „Polska Ekologia”
3. Pokazy kulinarne prowadzone przez kucharzy restauracji Hyćka i Olandia – przygotowanie tradycyjnych potraw kuchni wielkopolskiej oraz pokaz tradycyjnej kuchni mołdawskiej, a także pokaz kulinarny prowadzony przez Roberta Makłowicza. Organizator: Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego
4. „Promocja Jagnięciny Podhalańskiej”- pokaz kulinarny, Organizator: Urząd Marszałkowski Województwa Małopolskiego
5. Wyjątkowe dania z polskiej wieprzowiny- pokaz kulinarny, Organizator: Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego,
6. No i oczywiście Finał Konkursu NKD.

 

targi2 a

targi a

Wato się wybrać bo to święto polskiej, regionalnej, tradycyjnej i certyfikowanej żywności. I tym razem także nasze