^ Góra strony
Biuletyn Informacji Publicznej  
Zaloguj

Wpisz Imię, Nazwisko i hasło

Użytkownik
hasło

Kalendarz szkoleń

Pn Wt Śr Cz Pt So N
1
2
Data : niedziela, 2 grudzień 2018
9
Data : niedziela, 9 grudzień 2018
16
17
19
20
21
23
24
25
26
28
30
31

Newsletter

Galeria

baner galeria27  

Perły dla śląskich specjałów

W dniu 6 września br. Krajowa Kapituła Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów" przyznała nagrody „Perła 2016", które wręczono podczas uroczystego finału 25 WRZEŚNIA 2016 r. podczas Międzynarodowych Targów Poznańskich.

Z województwa śląskiego nagrodzono następujące produkty:

1.   BRYNDZA WIŚLAŃSKA - BARBARA I JAN KĘDZIOR, WISŁA

2.   SZYNKA WIEPRZOWA Z KOŚCIĄ WĘDZONA – ZAKŁAD MASARSKI SZCZEPAN

BUJAK, WILKOWIECKO

3.   PIWO RACIBORSKIE MIODOWE – BROWAR ZAMKOWY SP. Z O.O., RACIBÓRZ

oraz w części gastronomicznej:

WODZIONKA ORAZ KARMINADLE Z CIAPER KAPUSTĄ - KOŁO GOSPODYŃ WIEJSKICH W DĘBIEŃSKU.

Serdeczne gratulacje!!!!

 

bryndza mala

 

 

szynka mala

 

 

piwo male