^ Góra strony
Biuletyn Informacji Publicznej  
Zaloguj

Wpisz Imię, Nazwisko i hasło

Użytkownik
hasło

Kalendarz szkoleń

Pn Wt Śr Cz Pt So N
1
2
4
7
8
9
11
14
15
21
22
27
28
29

Newsletter

Galeria

baner galeria  

Inkubator kuchenny - zaproszenie na wyjazd studyjny

Inkubator kuchenny jako innowacyjne wsparcie małego przetwórstwa- wyjazd studyjny

 

SIR LOGOtyp

 

Śląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Częstochowie zaprasza rolników, lokalnych przetwórców produktów rolnych, przedstawicieli LGD oraz doradców rolniczych do udziału w wyjeździe studyjnym pn. ”Inkubator kuchenny jako innowacyjne wsparcie małego przetwórstwa”.

 

Głównym celem operacji jest podniesienie poziomu wiedzy uczestników w zakresie możliwości sprzedaży produktów przetworzonych przez rolników, zasad zakładania i funkcjonowania inkubatorów kuchennych oraz pokazanie dobrej praktyki w zakresie wdrażania innowacyjnego rozwiązania dla producentów lokalnych produktów rolno- spożywczych, jakim jest założenie inkubatora kuchennego na obszarach wiejskich.

 

Podczas wyjazdu studyjnego odbędziemy wizytę w funkcjonującym w Zakrzowie (gmina Stryszów, pow. wadowicki) inkubatorze kuchennym. Inkubator kuchenny, zwany również inkubatorem przetwórstwa lokalnego, jest miejscem przeznaczonym dla drobnych przetwórców produktów rolnych, firm cateringowych oraz rolników, którzy mogą przygotować i przetwarzać swoje produkty w dobrze wyposażonych i przygotowanych do tego celu, zgodnie z obowiązującymi przepisami, pomieszczeniach. Pozwala to drobnym przetwórcom spełniać wszelkie wymogi sanitarne nie inwestując własnych środków w urządzenia gastronomiczne, które będą wypożyczać w inkubatorze kuchennym i dzięki temu znacząco obniżą koszty wytworzenia swoich produktów. Inkubatory oferują także pomoc w zakresie merytorycznym związanych z przetwórstwem i marketingiem wyrobów rolno-spożywczych, jak również ogólną pomoc dla osób rozpoczynających działalność gospodarczą.

 

Wyjazd studyjny odbędzie się w dniu 18 października 2016 roku (tj. wtorek).

Szczegółowy program wyjazdu znajduje się tutaj.

 

Uczestnictwo w wyjeździe studyjnym jest całkowicie bezpłatne. Organizator pokrywa koszty transportu, ubezpieczenia uczestników, wyżywienia, materiałów szkoleniowych oraz zajęć dydaktycznych w inkubatorze.

 

Rekrutacja na wyjazd studyjny odbywa się elektronicznie za pomocą formularza zgłoszeniowego, który należy poprawie wypełnić i nadesłać na adres mailowy: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. w formie skanu lub zdjęcia.

 

Formularze zgłoszeniowe, które zostały niekompletnie wypełnione lub bez oryginalnego podpisu nie będą brane pod uwagę.

 

Termin przyjmowania zgłoszeń upływa w dniu 11.10.2016 r.

 

Zainteresowane osoby prosimy o kontakt z p. Renatą Rosiek – tel. 34 377 01 19, e- mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..

 

O przyjęciu na listę uczestników decydować będzie spełnienie kryteriów uczestnictwa, kolejność zgłoszeń oraz ostateczna decyzja organizatora.

 

 

Serdecznie zapraszamy !!!

 

 

Wyjazd realizowany jest w ramach Planu Operacyjnego Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich na lata 2016-2017 w zakresie Sieci na rzecz innowacji w rolnictwie i na obszarach wiejskich.

 

loga napis sir Robert