^ Góra strony
Biuletyn Informacji Publicznej  
Zaloguj

Wpisz Imię, Nazwisko i hasło

Użytkownik
hasło

Kalendarz szkoleń

Pn Wt Śr Cz Pt So N
1
2
4
7
8
9
11
14
15
21
22
27
28
29

Newsletter

Galeria

baner galeria  

Przetwórstwo żywności - szkolenie w CDR O/ Radom

 

stół opg110-sc

W dniu 10.03.2016 r. w CDR O/Radom odbyło się szkolenie z zakresu Sprzedaż bezpośrednia i przetwórstwo żywności w gospodarstwie rolnym – nowe przepisy regulujące zasady prowadzenia działalności. Szkolenie prowadzili pracownicy CDR O/Radom oraz przedstawiciele Powiatowego Inspektoratu Weterynarii i Państwowej Inspekcji Sanitarnej z Radomia. Dzięki temu dość obszerne i często zawiłe przepisy regulujące dostawy i sprzedaż bezpośrednią, a przede wszystkim zasady i wymogi prowadzenia sprzedaży produktów przetworzonych pochodzenia roślinnego i zwierzęcego, mogły być przedstawione przez osoby bezpośrednio z tematem związane, co dało nam szansę na uzyskanie natychmiastowych odpowiedzi na znaczną część nurtujących nas pytań. W sali wypełnionej po brzegi atmosfera momentami była gorąca, co świadczy że poruszana tematyka jest ważna i szeroko komentowana przez naszych rolników i przedsiębiorców, bo przecież głównie na ich problemy chcieliśmy uzyskać odpowiedzi i rozwiązania. Ponieważ wiele pytań dotyczyło kwestii rozliczeń finansowych w zależności od zaliczenia danej działalności oraz „zawirowań" na styku VAT i podatku dochodowego, niezwykle przydatnym byłoby zorganizowanie szkolenia, na którym swoją wykładnię przedstawiłyby jednostki podatkowe. Wszyscy na takie spotkanie i bezpośrednią informację od fiskusa bardzo czekamy i liczymy, że dojdzie do skutku.