^ Góra strony
Biuletyn Informacji Publicznej  
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 

Zaloguj

Rozstrzygnięcie Konkursu Kulinarnego

W dniu 18 grudnia 2015 r. w Zespole Szkół CKR w Nakle Śląskim odbył się Konkurs Potraw "Wigilia na Górnym Śląsku" wzbogacony o potrawy świąteczne przygotowywanych w okresie Świąt Bożego Narodzenia

Potrawy wigilijne zostały przygotowane przez uczniów z klas kucharz oraz klas technik żywienia. Komisja Konkursowa w składzie: Witold Panas - przewodniczący oraz członkowie Teodor Horzela, Romana Kosek, Leokadia Wójcik oceniali rarytasy ,które pojawiły sie na świątecznie udekorowanych stołach.

Potrawy , zgodnie z regulaminem konkursu były oceniane według następujących kryteriów:

- estetyka potrawy

-walory smakowe

-świąteczny charakter

-stopień trudności.

Jury po degustacji przyznało pierwsze nagrody w kategoriach:

I. "zupy" -                      Barszcz czerwony z uszkami .  

                                    Tomasz Kraszewski, Paweł Kabus - klasa III Kucharz

II."Danie zasadnicze" -   Pierś kaczki w sosie porzeczkowym na kluskach śląskich.

                                    Dominika Horzela i Paulina Nawrat - klasa II Technik Żywienia

III." deser" -                  Figa z makiem i pampuchem.

                                    Nikola Jendrosek i Monika Kaczuga - klasa II Technik Żywienia

Gratulujemy laureatom tegorocznego Konkursu a czytelników zachęcamy do przygotowania nagrodzonych specjałów. Życzymy smacznego !Pierś z kaczki

This site uses encryption for transmitting your passwords. ratmilwebsolutions.com